Potrebujete posojilo?

posojiloAli kreditnemu poslovanju zaupate ali ne, bo ta še vedno obstajal, dokler bo globalni finančni sistem to omogočal. Mnenja so različna, tako kot tudi izkušnje in finančna pismenost posameznikov. V nadaljevanju prispevka preberite kakšna je razlika med kreditom in posojilom, kakšna so tveganja če vzamete posojilo in kakšna če najamete kredit.

Pa na začetku pojasnimo najprej pomenski razliki besed posojilo in kredit: Posojilo je samo kupčija, s katero se med strankama ustanovi kredit, t.j. kreditno razmerje. Posojilo pa je samo ena teh naštetih kreditnih kupčij, in sicer tista, katere vsebina in namen je samo kredit – to je medčasovna menjava in nič drugega. Sicer pa razmejitev med tem, kdaj uporabljati besedo kredit in kdaj posojilo, ni povsem jasna tudi v drugih jezikih.

Kredite med drugim delimo ne samo na podlagi časa odplačevanja, temveč tudi glede na višino kredita. Tako na primer poznamo tudi hitre mini kredite, ki jih zaradi možnosti uveljavitve prek SMS-a imenujemo tudi SMS krediti. Hitri so zato, ker jih lahko dobimo tudi v roku enega dne, mini pa zaradi zneska, ki ne presega višine 170 evrov. Torej, hitri krediti so še ena izmed možnosti, kako relativno hitro priti do manjše vsote denarja, ko le-tega nujno potrebujemo.

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *