Kredit za avto na plin?

Potrebujete kredit za nakup novega avtomobila, po možnosti takšnega, ki bo uporabljal za pogon plin ali pa potrebujete kredit za predelavo vašega vozila v avto na plin (kako poteka postopek si poglejte na strani www.avtonaplin.si)? Kaj sploh so avtomobili na plin?

predelava avtomobila

Jekleni konjički so danes nepogrešljivo zlo in obenem tudi luksuz, ki omogoča, v primeru, da z njim nimamo težav, brezskrbno potovanje.

Časi pa so takšni, da si marsikdo težko privošči takšen luksuz, saj so letne registracije, stroški pnevmatik in popravil, ter konec koncev tudi stroški goriva, preveč, kar bi zmogel njihov proračun.

Postalo je tako, da moramo poizkusiti iz vsake stvari iztisniti največ in pri tem največ prihraniti. V primeru avtomobilov je to zagotovo avtoplin, za katerega bi se z lahkoto reklo, da poleg elektrike in sončne energije predstavlja gorivo prihodnosti. Razlog je v tem, da s takšnim načinom pogona zelo veliko prihranimo.

Če bi pogledali energijsko vrednost je kilogram zemeljskega plina enak enemu litru in pol bencina, to pa je kar precejšen prihranek. Resnica je ta, da so stroški vgraditve rezervoarja za plin kar veliki, in to je verjetno tudi razlog, zakaj na cesti ni več vozil na plin. Kljub temu pa se bodo ljudje odločali za avtoplin tudi zaradi drugih razlogov, ki niso tako neposredno povezani s samimi stroški. To je okolje. Skrb za okolje je danes ključna naloga vsake družbe,  in družba, ki podpira plin kot gorivo zagotovo pripomore k ohranjanju okolja za prihodnje generacije. S plinskim pogonom se emisije ogljikovega monoksida zmanjšajo za 90 – 97%, poleg tega plin ni škodljiv za tistega, ki stoji ob vozilu in vdihuje zrak.

Treba pa se je zavedati, da plinski pogon še ni zelo razširjeno gorivo in veliko je bencinskih servisov, na katerih ni možno polniti rezervoarja s plinom. Zato je treba premisliti in vnaprej pravočasno napolniti rezervoar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *